İSLAM AŞKLA YAŞANIR

28 Şubat'a mesajımız: 'İslam 'AŞK'la yaşanır, aşkın bir adı da yorulmamaktır.'

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslüman kadınlar, barışın ve adaletin yeryüzünde hakim kılınması için var gücüyle çalışıyor. Kimi açlığın ve sefaletin hüküm sürdüğü Afrika topraklarında, kimi kadınların ikinci sınıf görüldüğü Afganistan'da kimi ise savaşın yerle bir ettiği Suriye'de dünyayı daha yaşanılır kılmak için uğraşıyor. Bu kadınların içinde mülteci kampındaki çocuklara okul yapmak için kadınları organize edip kendi imkanlarıyla okul yapan da var yasaları değiştirip ses getirecek yenilikler yapan da. Üstelik ne imkansızlıklar yıldırıyor onları ne de yaşanan savaşlar... Kadınların gerek politikada gerekse sosyal yaşantıda etkin olması için çaba sarf eden bu Müslüman kadınların tek bir amacı var: Devletlerin silahla sağlamaya çalıştığı sözde barışı, kendi emekleriyle yeryüzünde hakim kılmak ve İslam'ı doğru bir şekilde tanıtmak. İşte her biri farklı hikayeye sahip bu kadınlardan bazılarının hikayelerini taşıdık panomuza.

01.03.2022 347

01-03-202201-03-2022